Τι πρέπει να κάνετε πριν πουλήσετε το iPhone σας

Κάθε φορά που υποκύπτετε στην δελεαστική προσφορά αντικατάστασης του τηλεφώνου σας με ένα νέο θα πρέπει να θυμάστε ότι πρόκειται για μια φορητή συσκευή που κρύβει πολλά για σας, που ίσως δεν θα θέλατε να μοιραστείτε με το άγνωστο πρόσωπο που θα σας διαδεχτεί ως χρήστης του. Επιπλέον, το νέο σας τηλέφωνο μπορεί να είναι ωραίο, θα πρέπει όμως να το κάνετε και προσωπικό.

Για να αντικαταστήσετε το προσωπικό σας iPhone με το νεότερο μοντέλο θα πρέπει να διαγράψετε για πάντα όλα τα προσωπικά σας στοιχεία, αφού προηγουμένως κρατήσετε αντίγραφα. Με όπλο το Apple ID και το password σας, ξεκινήστε από την λήψη backup. Μπορείτε να κάνετε backup στον δίσκο σας (με το iTunes) ή στο iCloud. Οι οδηγίες της Apple βήμα προς βήμα δημοσιεύονται στην διεύθυνση http://support.apple.com/kb/HT2109

Όπως θα δείτε, αρχικά καλείστε να ενεργοποιήσετε το iCloud Backup, να συνδέσετε το iPhone στο ρεύμα και να ενεργοποιήσετε το Wi-Fi για να συνδεθείτε. Στην συνέχεια, ενεργοποιείτε την επιλογή Back Up Now για να ξεκινήσει η μεταφορά αποθηκευμένων μηνυμάτων, λογαριασμών e-mail, φωτογραφιών, σημειώσεων, των app που πληρώσατε και άλλων προσωπικών ρυθμίσεων.

Η ζωή με το νέο σας iPhone θα ξεκινήσει από... την διαγραφή όλου περιεχομένου και των ρυθμίσεών του, στην περίπτωση που μπήκατε στον πειρασμό να παίξατε λιγάκι μαζί του, πριν ετοιμαστείτε να μεταφέρετε όλα τα πολύτιμα προσωπικά σας στοιχεία. Κι αυτό καθώς θα πρέπει να αποδεχτείτε την βοήθεια του iOS Setup Assistant ο οποίος σας δίνει την επιλογή να κάνετεRestore from iCloud (ή iTunes) Backup με το Apple ID και το password ανά χείρας. 

Αφού ολοκληρωθεί η ανάκτηση των αρχείων σας, θα πρέπει να συνδέσετε το τηλέφωνό σας με το iTunes στον υπολογιστή σας για να μεταφέρετε και από εκεί αρχεία που δεν αγοράσατε από το iTunes Store ή το App Store, όπως για παράδειγμα μουσική, βίντεο ή apps.

Θυμηθείτε πως μετά την εντολη Erase All Content and Settings,απενεργοποιούνται iCloud, iMessage, FaceTime, Game Center, και άλλες υπηρεσίες. Αφού δώσετε το password, η υπηρεσία εύρεσης iPhone δεν θα αναγνωρίζει στο εξής την συσκευή ως δική σας, ώστε ο επόμενος κάτοχός της να μπορεί να την ενεργοποιήσει για λογαριασμό του. 

Ακόμα προσέξτε πως εάν έχετε κάνει sign in στο iCloud και αρχίσετε να διαγράφετε «χειροκίνητα» από το iPhone φωτογραφίες, βίντεο, επαφές, έγγραφα κ.λπ. θα τα χάσετε και από το iCloud και τις άλλες συσκευές.

Ενδιαφέρον είναι επίσης να γνωρίζετε πως εάν ξεχάσατε να διαγράψετε τα πάντα από το τηλέφωνό σας και χρησιμοποιούσατε το iCloud και το Find My iPhone, μπορείτε να κάνετε διαγραφή του περιεχομένου από απόσταση (icloud.com/find) και έπειτα, διαγραφή της συσκευής από τον λογαριασμό σας. Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε, πρέπει τουλάχιστον να αλλάξετε password για το Apple ID σας ώστε να μην είναι εφικτή η διαγραφή των αρχείων σας από το iCloud από τον νέο κάτοχο της παλιάς συσκευής σας. Δείτε τις οδηγίες της Apple στην διεύθυνση http://support.apple.com/kb/HT5661

Facebook Twitter Vimeo Share to Stumble Upon More...