Τα τελευταία χρόνια η διάδοση των social media έφερε νέες τάσεις όχι μόνο στην επικοινωνίας αλλά και στο marketing. Ο όρος digital marketing, έκανε την εμφάνιση του δημιουργώντας καινούριους όρους, όπως το digital copywriting. 

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή, αναλύοντας τι είναι το digital copywriting.

Copywriting, είναι η δημιουργία διαφημιστικού κειμένου με ελκυστικό περιεχόμενο το οποίο θα προβληθεί στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό την προβολή ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας. Ο όρος digital copywriting αντιστοιχεί στον παραπάνω ορισμό με μια βασική διαφορά, το μέσο, καθώς το digital copywriting αφορά τη διαφήμιση στο internet και πιο συγκεκριμένα σε social media, blogs, e-mails, newsletters, websites και σε κάθε είδους online περιβάλλον.

Γιατί είναι σημαντικό

Πολλοί είναι οι λόγοι που καθιστούν το digital copywriting τόσο σημαντικό. Το copywriting δεν προορίζεται μόνο για την προώθηση ή πώληση προϊόντων και υπηρεσιών. Άλλη μια πολύ σημαντική διάσταση του είναι η επίτευξη του engagement μεταξύ της επιχείρησης και των πελατών της, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας μακροχρόνιας σχέσης καθώς και μιας μορφής συνεχούς επικοινωνίας με τους πελάτες της.

Copywriting & seo

Οι digital copywriters παράγουν ποιοτικό και στοχευμένο περιεχόμενο σύμφωνα με συγκεκριμένα keywords, έτσι ώστε τα κείμενα τους να είναι φιλικά προς τις μηχανές αναζήτησης. Αυτό βοηθάει στο να εμφανίζονται όσο πιο ψηλά γίνεται στα οργανικά αποτελέσματα τους, συνεισφέροντας  στην καλύτερη δυνατή προώθηση τους στο target group των χρηστών που έχουν επιλέξει.